Uh Ohh...Bug Check 50...What?

  1. wolf_in_oz

    wolf_in_oz Member Silver Member

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Posts:
    124
    Likes Received:
    5
    Location:
    Back in the heart of the Motherland
    Local time:
    17:36
    My System
    Loading...

    Hello,

    My nice newish Vista laptop has sprung a leak...can anyone help me understand why?

    On boot up this morning it wouldn't start and gave the following in the System Restore log as a root cause...

    Unknown bug check: Bug check 50
    Parameters= 0x8a143000,0x0,0x8a97e37e,0x0
    Repair action system restore restilt: Failed : error code = 0x67
    Time taken 91947ms (I guess this bit's fairly irrelevant...but for completeness...)

    Reapir Action: System Files integrity check and repair
    Reesult: Failed: error code 0x2
    Time takne 435492

    It's totally new to me...new format and such like.
    msdn suggests that error code 0x67 is "The semaphore cannot be set again." and 0x2 is "The system cannot find the file specified"

    Can anyone please help.

    Thanks,

    WIO
  2. Gandalf

    Gandalf The White Wizard Tech Member Elite Member PCHF $Donator

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Posts:
    7,262
    Likes Received:
    979
    Location:
    Middle Earth
    Local time:
    00:36
    My System
    Loading...

    To check your system files, recommend you go to the Accessories
    Right click on Command Prompt
    Click on Run as administrator
    enter: sfc /scannow
    There is a space between "c" and "/".
    This could take from minutes to hours to run.

    The command should run to 100%.

    Good Luck...
  3. wolf_in_oz

    wolf_in_oz Member Silver Member

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Posts:
    124
    Likes Received:
    5
    Location:
    Back in the heart of the Motherland
    Local time:
    17:36
    My System
    Loading...

    Thanks Galdalf...I'll try it tonight
  4. wolf_in_oz

    wolf_in_oz Member Silver Member

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Posts:
    124
    Likes Received:
    5
    Location:
    Back in the heart of the Motherland
    Local time:
    17:36
    My System
    Loading...

    OK....Test done with no problems and all seems to be working atm.


    Many thanks,

    WIO :)
  5. Hengis

    Hengis Proud PCHF'er since 2004 Tech Member Elite Member

    Joined:
    Jan 1, 2004
    Posts:
    41,336
    Likes Received:
    5,628
    Location:
    Southern UK
    Local time:
    08:36
    My System
    Loading...

    Nice work G :)

    Glad it's working Wolf.
Similar Threads
Forum Title Date
Windows 7 and Vista How to remove Jucheck.exe from running Feb 16, 2014
Windows 7 and Vista Reboot from bugcheck after installing 7 on new SSD Jan 14, 2014
Windows 7 and Vista Computer Shuts Off During Experience Index Check and Games Jan 3, 2014
Windows 7 and Vista Windows update can't check for new updates Dec 9, 2013