Taskbar Freezes when I start any browser

Solved
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. chirag64

    chirag64 New Member Bronze Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Posts:
    42
    Likes Received:
    0
    Local time:
    21:43
    My System
    Loading...

    OK, I've had this problem since last few months.
    I'm using Windows 7 Ultimate and I have a lot of browsers installed on my system (Opera, Firefox, IE9 beta, Safari, Chrome).

    But whenever I start any of these browsers (except Firefox), my taskbar freezes completely. I cannot access anything on the taskbar including the start button. After pressing Ctrl+Alt+Del, I select 'Start Task Manager', but that also freezes. Its as if anything related to explorer.exe freezes. The system only comes back to normal when I close the browser window.

    Suprisingly, Firefox is the only browser which works perfectly without freezing the taskbar. I've Firefox 3.6 as well as Firefox 4.0b6 installed and both work without a problem. Any ideas? [​IMG]
     
  2. apemax17

    apemax17 Linux user Elite Member

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Posts:
    2,556
    Likes Received:
    178
    Local time:
    17:13
    My System
    Loading...

    Hello and welcome back chirag64.:)

    I have marked your thread open to attract the attention of one of our tech's. so someone will be with you shortly.
     
  3. chirag64

    chirag64 New Member Bronze Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Posts:
    42
    Likes Received:
    0
    Local time:
    21:43
    My System
    Loading...

    Hey, thnx a lot...lookin forward to be helped with the issue here :)
     
  4. samuria

    samuria Network Specialist Tech Member Elite Member

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Posts:
    22,019
    Likes Received:
    1,653
    Local time:
    17:13
    My System
    Loading...

    Try opening the browsers without addon. For IE it should be on the main menu and it should say IE with no addons
     
  5. DCiAdmin

    DCiAdmin Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Posts:
    1,907
    Likes Received:
    274
    Local time:
    11:13
    My System
    Loading...

    If that works for you, Chirag, you might reset IE. That's found going to IE -> Tools -> Internet Options -> Advanced tab -> press the Restore advanced settings and Reset buttons individually
     
  6. chirag64

    chirag64 New Member Bronze Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Posts:
    42
    Likes Received:
    0
    Local time:
    21:43
    My System
    Loading...

    Tried opening IE without addons. Still it freezes the taskbar :(
     
  7. DCiAdmin

    DCiAdmin Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Posts:
    1,907
    Likes Received:
    274
    Local time:
    11:13
    My System
    Loading...

    Do you have AV software protection wtih current definitions, Chirag64? Do you scan regularly? Any recent indications of malware?
     
  8. Capt.Jack Sparrow

    Capt.Jack Sparrow Well-Known Member Elite Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Posts:
    2,536
    Likes Received:
    393
    Local time:
    17:13
    My System
    Loading...

    DCiAdmin likes this.
  9. chirag64

    chirag64 New Member Bronze Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Posts:
    42
    Likes Received:
    0
    Local time:
    21:43
    My System
    Loading...

    Its already set to 'Run Selective Startup'
     
  10. chirag64

    chirag64 New Member Bronze Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Posts:
    42
    Likes Received:
    0
    Local time:
    21:43
    My System
    Loading...

    Yes, I currently have Bitdefender Antivirus installed, which is updated. Also, I checked the startup items for any malware infections using Autoruns, but didn't find anything suspicious.
     
  11. samuria

    samuria Network Specialist Tech Member Elite Member

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Posts:
    22,019
    Likes Received:
    1,653
    Local time:
    17:13
    My System
    Loading...

    If you can download and run hijackthis we can see if there is anything in the startup for you
     
  12. chirag64

    chirag64 New Member Bronze Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Posts:
    42
    Likes Received:
    0
    Local time:
    21:43
    My System
    Loading...

    HijackThis log attached :)
     

    Attached Files:

  13. samuria

    samuria Network Specialist Tech Member Elite Member

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Posts:
    22,019
    Likes Received:
    1,653
    Local time:
    17:13
    My System
    Loading...

    There are few worring things about the log like lots of files missing and some BHOs I would from a cmd prompt type

    sfc/scannow
    Have you install cd ready. Once you have done that lets check for malware if you can do the prework in my signature our team will look at it for you if only to eliminate it
     
  14. chirag64

    chirag64 New Member Bronze Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Posts:
    42
    Likes Received:
    0
    Local time:
    21:43
    My System
    Loading...

    Done...It said:
    Code:
    C:\Users\User1>sfc /scannow
    
    Beginning system scan.  This process will take some time.
    
    Beginning verification phase of system scan.
    Verification 100% complete.
    Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them.
    Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For example
    C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log
    The log file is about 11MBs, should I upload that too?
     
  15. samuria

    samuria Network Specialist Tech Member Elite Member

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Posts:
    22,019
    Likes Received:
    1,653
    Local time:
    17:13
    My System
    Loading...

    Did it fix anything?
     
Similar Threads
Forum Title Date
System Security My taskbar sometimes "freezes" Jul 24, 2007
System Security Taskbar not responding then msconfig problems Apr 15, 2013
System Security Password lock taskbar icons? Dec 4, 2012
System Security I have an issue of automatic execution of unknown exe files visible only in taskbar?Damn irritating May 18, 2012

Thread Status:
Not open for further replies.